JUNIOŘI - článek

Repríza! Junioři ve čtvrtfinále vyzvou brněnskou Techniku. Zopakují loňskou jízdu?

Napsala 17.03.2024 Kateřina Kundertová
Čtvrtfinále juniorské ligy je tady! Piráti si střihnou reprízu loňské série, jelikož opět vyzvou brněnsku Techniku, kterou vyřadili 3:0 na zápasy. Tentokrát však díky výborné formě v závěru základní části budu mít roli mírného favorita.

Junioři po povedeném vstupu do ligy upadli do výsledkového trápení, takže se začali pohybovat dokonce i mimo postupovou čtyřku. Nejhorší období si prožili v říjnu, kdy prohráli šest zápasů ze sedmi.

V listopadu tak vedení klubu sáhlo ke změně trenéra, takže se do pozice hlavního posunul Daniel Lehnert a asistentem se stal Martin Stasinka. To mělo sloužit jako impuls, protože podobné “povýšení” před loňským play-off prospělo.

Krůček zpět do boje o play-off udělali Piráti v prosinci, kdy vyhráli pětkrát za sebou. Přes výsledky jako na houpačce se propracovali do skvělé formy, díky které si čtyřku na západě pojistili už tři kola před koncem.

Chomutovští nakonec vybojovali třetí pozici, ze které až do posledního kola sledovali souboj z východu mezi Technikou a Šumperkem. Na druhém místě se udrželi Brněnští, takže ve čtvrtfinále ligy juniorů dojde na reprízu loňského kola vyřazovacích bojů.

Mužstvo z moravské metropole získalo během dvaačtyřiceti kol šedesát bodů (o dvanáct méně než Piráti), za patnáct plných výher a devět prodlužovaných duelů. Přestože skončila Technika druhá, odnesla si negativní skóre 134:149.

Ve vzájemných zápasech mužstvo z Krušných hor získalo čtyři body, když doma prohrálo po samostatných nájezdech a následně v Brně vyhrálo 6:2, tento duel byl však později kontumován.

V pondělí 18. března však začíná úplně nová soutěž. Čtvrtfinálové série začínají na stadionech lépe umístěných, takže Piráti se představí na prahu týdne v Lužánkách. Úvodní duel startuje v 19 hodin a druhý o hodinu dříve, série v Chomutově bude pokračovat v pátek a případně v sobotu.

Hlavní favorit na postup ze západu bude na začátku potvrzovat svou roli proti Porubě, Vsetín potká Třemošnou. A nejblíže to budou mít Havlíčkův Brod a Šumperk. Čtvrtfinále se hraje na tři vítězná utkání.

    Zápasy Chomutova:
    ČF1, po 18. března: Technika – Piráti 19:00
    ČF2, út 19. března: Technika – Piráti 18:00
    ČF3, pá 22. března: Piráti – Technika 17:00
    případné ČF4, so 23. března: Piráti – Technika 12:00
    případné ČF5, po 25. března: Technika – Piráti 19:00

    Zápasy »

×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov